Amsterdam Vaart

Amsterdam vaart voor Oekraïne

Amsterdam vaart voor Oekraïne

Wij, de reders en schippers uit Amsterdam, willen de inwoners van Oekraïne helpen. Daarom bieden we op 24 februari (precies één jaar nadat de oorlog begon) en 25 en 26 februari belangeloos vaartochten aan voor particulieren en groepen. Je wordt een uur lang rond gevaren over de prachtige grachten van Amsterdam door overdekte sloepen en klassieke salonboten.

De oorlog heeft voor onmetelijk veel leed in Oekraïne gezorgd. Voor de inwoners daar is er een groot tekort op gebied van medische spullen, houdbaar voedsel, warmte- en lichtvoorzieningen etc. Van de opbrengsten van onze actie gaan we hulpgoederen kopen die door één van de schippers naar Oekraïne gereden worden. De goederen worden daar ter plekke in ontvangst genomen door The Canada Way, een betrouwbare hulporganisatie.

Stichting On May Way UA

Alle donaties worden gestort op de rekening ‘Amsterdam vaart voor Oekraïne’ van Stichting On My Way UA waarmee wij een samenwerking hebben. Stichting On My Way UA heeft een ANBI status. Zij zijn sinds het begin van de oorlog gestart met het kleinschalig transport van hulpgoederen en vervoer van vluchtelingen.

Amsterdam vaart voor Oekraïne

Hoe kan ik meevaren?

Op 24, 25 en 26 februari liggen er minimaal acht boten klaar bij de steiger van de Hermitage, Amstel 51 (metro Waterlooplein). De actie begint om 9:30. De boten vertrekken om 9:45 en zijn 10:45 weer bij de steiger om de volgende passagiers op te pikken. De volgende ronde start dan om 11:00 en zo gaan we door tot 's avonds. Inschrijven voor een vaartocht kan via deze website. Een donatie vanaf 15 euro per persoon wordt enorm gewaardeerd.

Wil je als bedrijf een tocht maken neem dan contact op met Gerrit Bakker op 06-12807808 of gerritbakker100@gmail.com. We kunnen één van de boten voor jouw gezelschap voor een langere vaartocht reserveren.