Over ons

Over On My Way UA

"Ik ga komende dagen naar de grens met Oekraïne om moeders en hun kinderen op te halen. Ik kan niet toekijken en wil iets doen. Laat het weten als je ook wilt rijden. Veel vrouwen en kinderen zijn op de vlucht. Niet iedereen durft bij een vreemde man in te stappen. Dus ik wil er juist ook als vrouw en moeder heen." - Marloes PompNaar aanleiding van bovenstaande post op LinkedIn kreeg Marloes veel reacties van andere mensen dat ze ook vluchtelingen wilden ophalen, maar niet precies wisten hoe ze dat het beste konden aanpakken. Er is toen een leuke, energieke en behulpzame community ontstaan, On My Way UA. In deze online community wisselen bestuurders ervaringen en tips uit. Hierdoor is in korte tijd veel praktische kennis en netwerk van contactpersonen aan de grens in Polen en Roemenië opgebouwd. Ook hebben we een brug met contactpersonen uit Oekraïne zelf, waarmee we in de neutrale zone over de grens kunnen afspreken.


Lokale teams kunnen van onze kennis gebruik maken om zelf driver teams te vormen (bv. On My Way UA Maastricht). Zo krijgen we met z’n allen het meeste voor elkaar!

Onze doelstelling


Het verlenen van humanitaire hulp voor Oekraïne. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door: het bieden van humanitaire hulp; het verwerven van zoveel mogelijk steun en middelen door het informeren en mobiliseren van het Nederlandse publiek met behulp van fondsenwervende acties; samen te werken met diverse organisaties en instellingen; het verbeteren van de veiligheid; opvang en informatietoevoer, ten behoeve van deze vluchtelingen.

Beloningsbeleid

Er worden aan niemand beloningen toegekend. De organisatie maakt gebruik van vrijwilligers, er zijn geen werknemers in dienst. De bestuurders ontvangen geen bezoldiging voor hun activiteiten.


RSIN 8637.68.489

Publicatieplicht Fondswervende organisaties OMWUA

Ontmoet het team

Kernteam

Marloes Pomp

Voorzitter

Wouter Neef

Secretaris

Jonathan Gurevich

Penningmeester

Loes Engwerda


Roëlle Zijlstra

Maureen Havenaar


Jan Willem Visser
Jij?

Help mee

Vrijwilligers

Irene van Eijden


Jij?

Help mee

Jij?

Help mee