On My Way UA

Wij zijn een community van vrijwilligers die van en naar de Oekraïense grens rijden. Naar de grens met hulpgoederen en terug met vluchtelingen, die via onze partner organisaties gehuisvest kunnen worden. In onze community helpen we elkaar om op een efficiënte manier zoveel mogelijk impact te maken. Dankzij een zeer breed netwerk en mensen ter plaatse kunnen we ‘onze’ vrijwilligers 24/7 van actuele informatie voorzien.

Hoe werkt On My Way UA?


Als je interesse hebt om Oekraïense vluchtelingen uit Polen of Roemenië op te halen dan kun je je via het 'Ik wil rijden'-formulier aanmelden. Wij controleren je identiteit en je ontvangt van ons een e-mail met instructies. In de e-mail staat o.a. een link die je toegang geeft tot de online community en de Driver Guide waarin alle informatie staat die je nodig hebt voor je reis. In de online community heb je direct contact met andere drivers waar je vragen aan kunt stellen en handige tips kunt krijgen.

De meeste driver teams halen zelf geld op voor transport, benzine, overnachting en donaties om mee te nemen. Mocht je niet genoeg geld ophalen dan kunnen wij waar nodig het budget aanvullen uit onze donatiepot. Wij kunnen jou en jouw netwerk helpen met een goede en actuele donatielijst, zodat je je auto of bus kunt volladen met de juiste spullen voor de locatie waar je heen rijdt. Onze donatie manager kan je ook koppelen aan lokale initiatieven die juist transport zoeken.

Eenmaal aangekomen kun je de spullen op een door ons aangewezen locatie afgegeven. Heb je tijd genoeg, dan kun je ook lokaal nog een keer naar de supermarkt en apotheek rijden om spullen te kopen en af te geven. Ook hiervoor kun je indien nodig gebruik maken van de donatiepot. Op deze manier kunnen we snel voldoen aan de meest actuele nood die er op de verschillende locaties aan de grens en in Oekraïne zelf zijn. Doordat jij vervolgens ook weer je kennis en contacten met de rest deelt, kunnen we snel, flexibel, effectief en kwalitatief hoogwaardige hulp verlenen.

We werken samen met andere hulporganisaties zowel in Nederland als in Polen, Roemenië en Oekraïne zodat zij waar nodig kunnen helpen.

0

Community leden

0

Team

0

Vluchtelingen opgehaald

0

Keer gereden

Onze partners

We werken samen met

Netherlands for Ukraine Foundation

Fastlane Ukraine

Friese rijders voor Oekraïne

People for People